Knjigoljubci: Meter in pol pomladi

Avtor Jadranka Smiljić

Knjiga #2/52: Meter in pol pomladi

Avtorica: Petja Rijavec

Knjiga opisuje čas tako dobro opevanega korona virusa. Čas, ko so nas prisilil na razdaljo meter in pol. Čas, ko so nas ustrahovali in ko so še najbolj pametni postali mali nebogljeni otročički.

V čisto običajni ljubljanski soseski živijo

čisto običajne družine s čisto običajnimi zgodbami.

Le da so nekatere malo manj običajne.

Petja Rijavec

Zgodba prepleta življenja med sabo na prvi pogled nepovezanih oseb, ki pa so med seboj zelo povezani. Jasmina, mama samohranilka, prodajalka kruha, ki ji vedno primanjkuje časa za svojega šestletnega sina. Poleg tega je čistilka bloka in ljubimka zobozdravnika. V Jasmino je zagledan sosed avtomehanik, ki skrbi za svojo psičko in dementno mamo in malo preveč vznesen nad nacionalizmom. Potem sta še tu starejši par – upokojenca, ki zelo rada čuvata Jasmininega sina, saj s tem si želita zapolniti praznino v njunem življenju. Na koncu pa je še tu premožna štiričlanska družina, učiteljica Tanja, ki je žrtev zakonca – zadrogiranega zobozdravnika, ki misli da je boga prijel za jajca. In še njuna otroka .. sin Nejc, ki odkriva svojo seksualno usmerjenost in hčerko Lino, ki se muči kako biti najstnica.

Vsak je gospodar svoje zgodba, a hkrati se vse zgodbe med seboj prepletajo in zapletajo.

Zgodba se dotakne demence, nacionalizma, odvisnosti od drog, mladostništva, gejevske ljubezni, nasilja v družini, osamljenosti.

Kdo je Petja Rijavec?

Petja Rijavec je po duši in srcu pisateljica, zato si je tudi kariero ustvarila na sorodnem področju: v komuniciranju, natančneje v odnosih z javnostmi. Za svoje delo je prejela več mednarodnih nagrad, že več kot dvajset let pa je kot piarovka zaposlena v eni največjih slovenskih poslovnih skupin, kjer skrbi za njeno javno podobo.

Petja Rijavec z družino živi v Grosuplju. Kaj poleg potovanj, teka, branja in neskončnih sprehodov s psičko najraje počne v prostem času, pa je tako ali tako jasno: piše.

Več o njej si preberite tukaj.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin. Upam, da sem vas navdušila in boste vzeli knjigo v roke. Kdor bere knjige živi tisoč življenj.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več