kotiček za branje

Štiri črne mravljice – Od jutra do jutra

Avtor Jadranka Smiljić

Knjiga #1/52: Štiri črne mravljice – Od jutra do jutra

Avtor: Anja Štefan, ilustrator: Tomaž Lavrič

Moja prva knjiga v letu 2023 je knjiga polna večplastnih sporočil. Takšno knjigo ne moreš reči, da si jo prebral, saj vsakič, ko jo prebiraš, sprejmeš drugačno sporočilo. Vsaka stran, vsak stavek in vsaka beseda v tej knjigi ima globlji pomen, ki ga je treba raziskati in odkriti. Knjiga nas vabi, da se poglabljamo v njen svet in odpiramo vrata do naših lastnih notranjih doživetij.

Kdor ima preveč idej, naj vstaja malo prej

Anja Štrefan

Avtorica knjige

Anja Štefan, avtorica knjige, nas z zapleteno in čarobno pripovedjo popelje skozi različne dogodke in čustva, ki jih doživljajo štiri črne mravljice. Vsaka mravlja predstavlja eno od naših notranjih značilnosti ali čustev. Skozi njihove interakcije in pustolovščine avtorica ustvarja slikovit prikaz človeške izkušnje in raziskuje kompleksnost našega notranjega sveta.

Bralna značka za odrasle

Knjiga Štiri črne mravljice je le ena izmed mnogih knjig, ki sem si jih zadala za branje v tem letu. Kot udeleženka akcije Korošci pa bukve beremo – bralna značka za odrasle, sem se odločila, da bom letos poskušala prebrati čim več knjig slovenskih avtorjev. Verjamem, da je pomembno podpreti domače ustvarjalce in se poglobiti v bogato slovensko literarno dediščino.

Kaj lahko pričakujete vam predstavi avtorica Anja Štefan. Odlomek iz knjige Štiri črne mravljice.

Knjiga Štiri črne mravljice me je pritegnila z izjemno ilustracijo Tomaža Lavriča, ki popolnoma dopolnjuje pripoved in prinaša vizualno dimenzijo zgodbe. Ilustracije so živahne, izražajo čustva in vzbuja občutek, kot da se mravlje premikajo na straneh. Vsaka ilustracija je kot slika v galeriji, ki nas vabi, da se zazremo vanjo in odkrijemo njeno globljo sporočilo.

Lutkovno gledališče

Ko sem raziskovala o knjigi Štiri črne mravljice na spletu, sem odkrila zanimivost, da jo je Lutkovno gledališče Ljubljana uprizorilo kot lutkovno predstavo. To je bila izjemna priložnost, da doživite zgodbo na drugačen način. Lutkovna predstava je prinašala enako čarobnost in intenzivnost kot knjiga. S kombinacijo lutk, glasbe in gibanja so oživele štiri črne mravljice.

Če želite doživeti to čarobnost in se poglobiti v zgodbo Štiri črne mravljice, si lahko ogledate posnetek lutkovne predstave na spletni strani Lutkovnega gledališča Ljubljana. Ta virtualna izkušnja je prilagojena sodobnemu času in nam omogoča, da se povežemo s kulturo in umetnostjo tudi iz udobja lastnega doma.

Odlomek lutkovne prestave pa si lahko ogledate spodaj.

LUTKOVNA PREDSTAVA

Vabim vas, da se pridružite tudi vi bralni pustolovščini in se prepustite moči pisane besede. Knjiga Štiri črne mravljice je le ena od mnogih zakladov, ki čakajo, da jih odkrijete. Vzemite si čas zase, poglobite se v zgodbe in dovolite, da vas prevzamejo in navdihujejo. Začnite svojo knjižno popotovanje danes in pustite, da vam knjige prinašajo neprecenljive trenutke raziskovanja, rasti in veselja do branja.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin. Upam, da sem vas navdušila in boste vzeli knjigo v roke. Kdor bere knjige živi tisoč življenj.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več