The 6 Phase Guided Meditation | Vishen Lakhiani

The 6 Phase of Meditation 

Avtor Jadranka Smiljić

Knjiga #7/52: The 6 Phase of Meditation 

Avtor: Vishen Lakhiani

6-fazna dinamična tehnika meditacije, katere so : povezava, hvaležnost, osvoboditev negativnih nabojev, ustvarjalna vizualizacija, namere za ta dan, blagoslov.

Hack your past with forgiveness. Hack your present with mindfulness. And hack your future with ‘I AM ENOUGH’.

Vishen Lakhiani

Metoda šestih faz meditacije je metoda meditacije, ki jo je razvil Vishen Lakhiani, ustanovitelj Mindvalleya. Namenjena je pomaganju posameznikom, da razvijejo pozitivno miselnost in se osredotočijo na različne vidike svojega življenja. Metoda sestoji iz šestih faz, vsaka s svojim posebnim poudarkom. Tukaj je kratek pregled vsake faze:

  1. Povezava: V tej fazi začnete z osredotočanjem na globoko dihanje in vzpostavljanjem občutka povezanosti s seboj, svojim telesom in trenutnim trenutkom. Pomaga vam, da se osredotočite in se umirite.
  2. Hvaležnost: Tukaj izrazite hvaležnost za stvari, ki jih cenite v svojem življenju. Razmišljate o velikih in majhnih stvareh, za katere ste hvaležni, kar spodbuja občutek hvaležnosti in obilja.
  3. Odpuščanje: V tej fazi se osredotočite na odpuščanje sebi in drugim. Sprostite negativna čustva ali zamere, ki jih morda še nosite, kar omogoča čustveno zdravljenje in ustvarja prostor za sočutje.
  4. Vizualizacija: Ta faza vključuje predstavljanje vaše idealne prihodnosti. Zamislite si in vizualizirajte svoje cilje, sanje in hrepenenja, ustvarjate jasno podobo tega, kar želite uresničiti v svojem življenju.
  5. Namere: Tu določite specifične namere za dan. Jasno opredelite, kakšna dejanja boste izvedli, da se približate svojim ciljem in se uskladite s svojo vizijo.
  6. Blagoslovi: V zadnji fazi pošiljate pozitivno energijo in blagoslove drugim. Izrekate dobre želje in pozitivne misli svojim najdražjim, prijateljem, sodelavcem in tudi svetu kot celoti.

Metoda šestih faz meditacije je prilagodljiva praksa, ki jo lahko prilagodite svojim preferencam in potrebam. Namenjena je celostnemu pristopu k samorefleksiji in osebni rasti.

Poskusite še sami ….

Gratitude is the key to happiness. When gratitude is practiced regularly and from the heart, it leads to a richer, fuller and more complete life.

Vishen Lakhiani

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin. Upam, da sem vas navdušila in boste vzeli knjigo v roke. Kdor bere knjige živi tisoč življenj.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več