S. Zupan: Zapiski skulirane sladostrastnice

Avtor Jadranka Smiljić

Knjiga #3/52: Zapiski skulirane sladostrastnice : nadaljevanje romana Zapiski nore sladostrastnice

Avtorica: Sara Zupan

Romana je napisan kot dnevnik študentke, ki svoja razmišljanja o svetu in literaturi prepleta z svojo neizpeto ljubeznijo.

“Eh, saj ljubezni sploh ni,« je rekel s polnimi usti in se gugal na stolu. »Je samo kemično brbotanje in žuborenje, ki se poleže takoj, ko doseže svoj namen: zaploditev potomcev in nadaljevanje vrste. Prava ljubezen je praktično nemogoča. Če že pride do tega, da se dva prostovoljno združita (kakšna sreča je že to, da sta si oba všeč!), vsak od njiju s seboj prinaša goro predsodkov, pričakovanj in vzorcev, ki so tako trdno ukoreninjeni, da jih je skoraj nemogoče spreminjati.”

Sara Zupan

Malo pregledovanjem interneta in res za to čudovito napisano knjigo ni kaj prida opis. Če bi prebrala tisti opis, ne bi niti prejela knjigo v roke. Knjigo mi je dal v roke naš knjižničar. In je malo zamomljal, da je to drugi del ampak, da je vseeno ok. In ja knjiga je bila več kot ok. Meni je bila sprostitve med vsemi mojimi “resnimi” knjigami. Malokrat berem samo iz užitka. Pri meni je tako, da sem moram skoz učiti, zato veliko knjig, ki jih berem je, o tem kako uspešno poslovati, kako biti boljši človek, kako boljše živeti, …

Letos pa sem rekla, da si želim prebrati veliko slovenskih avtorjev in hkrati sem se udeležila akcije Korošci pa bukve beremo – bralna značka za odrasle. No pa še en cilj sem si zadala … seveda si moram zadati velike, vsemogočne cilje, če ne bi bila Jadranka to kar je … Prebrati eno knjigo na teden. Zaenkrat sem na dobri poti.

Za to knjigo lahko povem, da je očarljiva, se zelo “rada bere”, se pravi, da jo boste hitro prebrali. Je zanimiva in na koncu vas preseneti.

Ali ste vedeli, da lahko slovenske avtorje podprete tudi s tem, da si knjigo izposodite in lahko dobijo avtorji neke vrste nadomestilo… več o tem ne vem … mogoče se kdaj pozanima.

No včasih bi pa za boljšo prodajo in prebiranje res potrebovali malo boljši marketing … malo bolj zanimiv opis knjige kot je tole:

Roman Zapiski skulirane sladostrastnice nadaljuje zgodbo romana Zapiski nore sladostrastnice, ki ga je Sara Zupan izdala leta 2018. Nadaljevanje je bilo napisano takoj za izidom prvega romana, a zaradi raznih zapletov z založbami ni ugledalo svetlobe dneva do danes. Junakinja Živa, ki smo jo v prvem delu spremljali kot študentko književnosti, se v tej knjigi znajde pred novimi, resnejšimi življenjskimi izzivi, je nekoliko starejša in bržkone tudi bolj odrasla. Pa je res? Koliko Emme Bovary je v resnici v njej? Kako lahko ali težko se človek iztrga iz neuporabnih, škodljivih vzorcev obnašanja in delovanja?

Tudi v tej knjigi vas čaka nekaj globokih uvidov v psihologijo ženske (pa tudi moškega!), vse skupaj pa dodatno začini nepričakovana “zgodba v zgodbi” iz preteklosti. Kaj potrebuje Živa, da bo končno dosegla svoj mir?

No ne vem če bi po tem prebranem opisu sploh vzeli knjigo v roke. Res pa, da sem sedaj tudi sama samo pametna, ker ne znam napisati marketinški tekst za to knjigo …

Bom poskusila. Vnaprej se vam opravičujem 😉

Razočarana gospodinja oz skulirana sladostrastnica, ki ob nastopu novega življenjskega mejnika – postala je namreč mama, še vedno na skrivaj premišljuje o njemu, ki ji je “pobegnil”. Čeprav ima čudoviti odnos in popolno podporo novega partnerja, s katerim imata otroka, s katerim sta ustvarila lepo in umirjeno življenje. Se pre-večkrat ujame, kako ji misli še vedno bežijo njemu, neuslišani ljubezni. Nato ga nekega dne zbrala pogum in ga poklicala…

Ekola to je to od mene … upam da jo boste prebrali. Knjiga vas bo navdušila.

Avtorica Sara Zupan

Sara Zupan se je rodila leta 1986 v Postojni. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ukvarja se s književnostjo, z urejanjem besedil in ocenjevanjem literarnih del. Piše poezijo in prozo. Je avtorica literarnega bloga Sladostrastnica. Roman Zapiski nore sladostrastnice je njen prvenec. Z družino živi v Postojni.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin. Upam, da sem vas navdušila in boste vzeli knjigo v roke. Kdor bere knjige živi tisoč življenj.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več