Odpri srce in dovoli si počitek

Avtor Jadranka Smiljić

Ko Guinness rekord postanejo del preteklosti

Pred dvema letoma sem dosegla neverjeten Guinness rekord skupaj s svojo skupino iz Zavoda Ustvarjalno srce. Izdelali smo največjo zbirko kvačkanih izdelkov, ki je obsegala 1200 čudovitih stvaritev. To je bil edinstven dosežek, ki je poudaril predanost in kreativnost naše organizacije. Po tem uspehu sem se znašla v obdobju, ko sem potrebovala premor zaradi hude utrujenosti, ki jo danes tako radi imenujejo izgorelost.

” Ne moreš se boriti proti izgorelosti, če ne poslušaš, kaj ti tvoje telo in duša govorita. Včasih moraš ustaviti svoj svet in prisluhniti svoji notranji tišini.”

Arianna Huffington

Premor ni nazadovanje, ampak priložnost za notranjo rast

V tem času sem se odločila, da sprejmem to obdobje kot priložnost za notranjo rast. Ni bilo lahko, saj sem v sebi čutila pritisk, da se moram hitro premakniti k novim ciljem. A kmalu sem ugotovila, da ni nič narobe s preprostim bivanjem in sprejemanjem trenutka takšnega, kot je. Dala sem si dovoljenje, da enostavno obstajam, brez občutka krivde ali nujnosti po hitenju naprej. Vzela sem si še dodatni čas za moja otroka in zase.

Refleksija in sprejemanje novih vrednot

Med tem premorom sem se potopila v refleksijo in začela sprejemati nove vrednote, ki so se oblikovale na podlagi mojih nedavnih izkušenj. To obdobje mi je dalo priložnost, da ponovno ocenim, kaj mi je resnično pomembno v življenju. Sprejela sem nove vrednote in jih postopoma vključila v svoj vsakdan.

Izzivi po Guinness Rekordu

Naš Guinness rekord nam je prinesel veliko veselja, vendar sem se morala soočiti tudi z izzivi. Počutila sem se izčrpano, brez navdiha in nisem vedela, kam naprej. Toda z odločitvijo za premor sem si dovolila okrevanje in sedaj z nestrpnostjo čakam, da ponovno začutim navdih za nove Guinness dosežke.

Sproščeno bivanje in pripravljenost na naslednjo pot

Zdaj, ko sem si vzela čas zase, se počutim bolj sproščeno in pripravljeno na naslednjo pot. Premor med dosežki ni nazadovanje, temveč priložnost za notranjo rast. Dovolite si enostavno bivanje, uživajte v vsakdanjih trenutkih in se pripravite na pot, ki se bo kmalu razkrila. Motivacija bo prišla naravno, ko bo čas za nove izzive ali nove Guinness rekorde. Ostanite odprti za navdih, saj se v najbolj sproščenih trenutkih pogosto rojevajo največje ideje.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več