Hudobna mačeha: Pot iz teme v moč

Avtor Jadranka Smiljić

Nekoč je živela hudobna mačeha, ki je svojo pastorko zlobno zatirala in nadzorovala. Njen pravi namen je bil uničiti pastorkino lepoto, saj je bila ljubosumna nanjo. S svojimi manipulacijami in grožnjami je pastorko prisilila, da je sprejela drastičen korak – ostrigla se je in izgubila je svoje prelepe lase. Mačeha je verjela, da bo s tem dejanjem pastorko osramotila in ponižala.

Hudobna mačeha je bila ženska, ki ni marala uspešnih in samostojnih žensk. Bila je zavistna, saj je sama v svojem življenju neslavno propadla in ni dosegla ničesar pomembnega. Vse, kar je imela, sta bila le dva priimka svojih mož, vse materialne dobrine pa so bile last njenih možev. Na svoje ime ni imela ničesar, niti najmanjše posesti. Njeno srce je bilo polno zlobe in nevoščljivosti.

Imela je tudi dve razvajeni in hudobni hčerki, ki sta po videzu in obnašanju prav strašljivi. Skupaj s svojim drugim možem, ki je imel dva otroka iz prejšnjega razmerja, je mačeha živela zavita v ljubosumje in nezadovoljstvo. Njen mož ni mogel pozabiti na preteklost in bil je še vedno obseden s svojo bivšo ljubeznijo. Zaradi tega je mali mamin sinko ves čas premišljeval o maščevanju. V njegovih očeh je bila njegova bivša ljubezen, njegova ljubezen življenja, sovražnica, ki jo je nenehno napadal in ji delal škodo. Zlobno je načrtoval, kako bi ji uničil življenje.

Enkrat je mali mamin sinko šel še korak dlje. Z ljubosumnimi in hudobnimi mislimi je načrtoval, kako bi odvzel njegovi bivši ljubezni otroka, saj je vedel, da je čudovita mama, ki ljubi svojega otroka najbolj na svetu. To je bil njegov način, da ji povzroči še večjo bolečino. Hkrati je izvajal maščevalne akcije, vključno z uničenjem njenega avtomobila.

Tako hudobna mačeha kot mali mamin sinko sta predstavljala najhujše ljudi, ki so bili zunaj vedno videti urejeni in brezhibna. A v resnici so bila polna zlobnih misli, ki sta jih skrbno skrivali. Svoje življenje sta živela v nezadovoljstvu, zavisti in negativnosti.

Morda bo mačeha nekega dne spozna posledice svojega zlobnega ravnanja in bo začela iskati resnično srečo v notranjem svetu ter spremeniti svoje dejanja. Pastorka je zrasla v močno in neustrašno žensko, ki se osvobodi vpliva mačehe in postane samostojna ter uspešna v vseh pogledih. Mamin ljubeč odnos z otrokom je ostal nepremagljiv, medtem ko se je zloba in maščevalnost malega maminega sinkota izgubila v njegovih lastnih negativnih mislih. Do konca življenja ne najde notranjega miru tako v osebnem kakor v poslovnem svetu je neuspešen. Ne dosega potrebnih poslovnih rezultatov, zato njegovi projekti vsi drastično propadejo.

Hvala, ker ste se posvetili branju pravljice. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več