Tri ženske na izgubljeni poti

Avtor Jadranka Smiljić

Nekoč v majhnem mestu so živele tri ženske: Maja, Špela in Katarina. Vsaka od njih je imela svojo edinstveno zgodbo.

Maja je bila sodnica za Družinsko pravo. Zaradi lastne neplodnosti je pogosto opazovala razpadanje družin in v svoji bolečini ni mogla pomagati, da bi se izognila občutku osamljenosti. Čeprav je njeno delo na oddelku za družino zahtevalo sočutje in pravičnost, se je v njenem srcu skrivala grenkoba, saj ni mogla izkusiti radosti materinstva. Njeno pomanjkanje lastnih otrok je postalo vir zamorjenosti in je vplivalo na njeno dojemanje družinskih razmerij.

Špela je nekoč bila lepa in poštena deklica, vendar je sčasoma postala obsedena z materializmom. Zaposlila se je na Centru za socialno delo, kjer je obsojala ženske, ki so se odločile narediti tisto, česar sama ni zmogla: postati samostojne kljub finančnim težavam. Špela je prodala svoj mir in dušo za materialne dobrine ter se oddaljila od svoje prvotne poštenosti. Kljub temu, da je v sebi občudovala te ženske, ni bila sposobna razumeti, kaj pomeni biti resnično neodvisna ženska.

Katarina je mama samohranilka, ki se je trudila zadovoljiti potrebe svojih dveh deklic. V iskanju finančne varnosti je hrepenela po moškem, ki bi poskrbel zanjo in njena otroka. Našla je moškega, vendar jo je prevaral z bivšo partnerko že takoj na začetku njune veze.

Kljub temu, da je izvedela za prevaro, je Katarinina potreba po finančni stabilnosti prevladala nad njenim ponosom in samospoštovanjem kot žensko. Na koncu se je poročila z njim, vendar je bil njen notranji svet poln obupa, saj je vedela, da je izbrala moškega, ki jo je že na začetku zveze prevaral. Namesto da bi se soočila s svojimi pravimi potrebami in vrednostjo kot ženska, je postala nesrečna in zagrenjena, polna fizičnih in duševnih težav.

Nauk te zgodbe je, da če ne živimo v skladu s svojim pravim poslanstvom, smo v nasprotju z namenom, ki nam ga je dodelilo vesolje ali višje bitje. To nas lahko pripelje do nesrečnega življenja in občutka osamljenosti. Vsaka od teh žensk je nosila svoje breme in se borila s svojimi izzivi, vendar so njihovi odzivi na težave vodili v nesrečo namesto v notranje izpolnitve.

Pomembno je, da se vsak posameznik posveti raziskovanju svojega pravega poslanstva in sledi svojim notranjim vodnikom ter se poveže z lastno vrednostjo. Samo tako bomo lahko našli resnično izpolnjenost in srečo v svojem življenju, ne glede na druge okoli nas.

Hvala, ker ste se posvetili branju pravljice. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več