Vztrajnost -> ključ do osebnega uspeha

Avtor Jadranka Smiljić

Kako premagati vse ovire in doseči osebni uspeh?

To je vprašanje, ki si ga postavi veliko ljudi v svojem življenju. In tudi sama sem se soočala s podobnim vprašanjem. Sem mama samohranilka dveh otrok, ki je morala začeti znova, ko sem bila v tretjem mesecu nosečnosti in brez službe.

Začelo se je, ko sem bila noseča s svojim drugim otrokom. Oče otrok se je odločil, da ne želi biti del njunega življenja, in me je pustil samostojno. Brez službe in brez finančne podpore sem se znašla v težkem položaju. Ampak nisem obupala.

Vedela sem, da moram storiti vse, kar je v moji moči, da bi poskrbela za svoja otroka. Tako sem začela izdelovati ročna dela, predvsem kvačkane izdelke. To je bila edina pot, kako si lahko vsaj malo zaslužim med nosečnostjo. Vztrajala sem, kljub težavam, ki so se mi nenehno pojavljale.

Poleg finančnih težav sem se morala spoprijeti tudi s psihičnim nasiljem s strani otrokovega očeta. Bilo je težko, včasih celo neznosno. Ampak vedno sem dala otroka na prvo mesto. Vedela sem, da moram biti njihova opora in varuhinja.

Ko sta otroka zrastla dovolj, da sta lahko obiskovala vrtec, sem končno imela več časa za razcvet svoje kreativnosti. Odločila sem se, da bo to pravi trenutek, da razvijem svoj posel. V tem obdobju sem se posvetila izdelavi spletnih strani oz ustvarjanju celovite spletne prisotnosti za svoje stranke. Čeprav je bilo to delo zahtevno, sem vedela, da je to pot, ki me bo pripeljala naprej. Kljub pomanjkanju finančnih sredstev za tečaje sem postala samouk, učila sem se iz knjig in preko brezlačnih izobraževalnih vsebin na YouTube-u.

Kasneje na svoji podjetniški poti sem dosegla celo dva Guinnessova rekorda. Kljub veselju ob teh dosežkih še naprej hrepenim po novih izzivih. Razmišljam, kaj bi se lahko še novega naučila, kakšne nove cilje bi lahko še dosegla. Hkrati si prizadevam za izboljšanje razmer izdelovalcev ročnih izdelkov. Po drugi strani pa si prizadevam tudi za izdelavo čim boljših in hitrejših spletnih strani, da bi lahko mojim strankam zagotovila najboljšo možno storitev.

Sedaj imam dve podjetji – SGEEK – spletne rešitve, Jadranka Smiljić s.p. – in Zavod za ohranjanje in promocijo ročnih del USTVARJALNO SRCE, socialno podjetje.

Moja pot do uspeha ni bila enostavna, a sem vedela, da se počasi daleč pride. Ključ do uspeha je bila vztrajnost. Nikoli nisem odnehala, kljub vsem težavam in oviram, ki so mi jih postavljali na poti.

Moje izkušnje so me naučile, da so slabe izkušnje tiste, ki nas oblikujejo in krepijo. Dobre izkušnje nas pa veselijo in nas spodbujajo k napredku. Tako sem se naučila, da je vztrajnost in vera vase najpomembnejša sestavina uspeha.

Zato bi rada delila pet pravil za uspeh, ki sem se jih naučila na svoji poti:

  1. postavljanje ciljev: Jasno določite, kaj želite doseči, in se trudite za to.
  2. premagovanje omejitev: Ne pustite, da vas omejitve ustavijo. Namesto tega jih premagajte.
  3. trdna odločitev: Ko se odločite za nekaj, se držite te odločitve in ne odnehajte.
  4. postopno napredovanje: Majhni koraki vas pripeljejo do velikih ciljev.
  5. nagrada za trud: Ko dosežete cilj, si privoščite počitek in uživajte v svojih dosežkih.

Želim vam sporočiti, da ne glede na težave, s katerimi se srečujete, nikoli ne smete obupati. Vaše izkušnje, tako dobre kot slabe, vas oblikujejo in vodijo do uspeha. Tako kot sem jaz uspela, lahko uspe tudi vsakdo izmed vas. Pomembno je, da verjamete vase in vztrajate na svoji poti do uspeha. Nikoli ne odnehajte, saj je najlepša nagrada za vaš trud prav vaš uspeh.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več