“Harry Potter in Kamen Modrosti”

Avtor Kosta Breznik


J.K Rowling je postala znana po svoji sedemdelni seriji knjig o mladem čarovniku Harryju Potterju, ki je osvojila svet. Prva knjiga, “Harry Potter in Kamen modrosti”, je izšla leta 1997, medtem ko je zadnja knjiga, “Harry Potter in Darovi smrti”, izšla leta 2007. Serija je postala izjemno priljubljena, osvojila je srca bralcev vseh starosti in je prejela številne nagrade ter pohvale kritikov.

Rowling- ova je s svojim edinstvenim slogom pisanja ustvarila čarobni svet, poln domišljije, magije, pustolovščin in globokih sporočil. Skozi zgodbo o Harryju Potterju in njegovih prijateljih je dotaknila srca milijonov bralcev ter jih navdihnila s pogumom, ljubeznijo, prijateljstvom in močjo vere vase

Ta knjiga mi je rešila Življenje

J.K Rowling

“Kamen modrosti” je prva knjiga v seriji “Harry Potter” avtorice J.K. Rowling. Zgodba nas popelje v čarobni svet, kjer spoznamo mladega Harryja Potterja, ki je izvedel, da je čarovnik. Ko je bil še dojenček, je preživel napad najnevarnejšega temnega čarovnika, lorda Voldemort, in ostal znamenje na čelu kot spomin na to izkušnjo.

Harryja po smrti svojih staršev vzgojijo njihovi nečimrni sorodniki, Dursley-evi. Vse se spremeni, ko mu ob njegovem enajstem rojstnem dnevu pride pismo iz Bradavičarke, šole čarovnije in čarovnikov, v katero je bil sprejet. Tam spozna nove prijatelje, Hermino Granger in Ronalda Wesleyja, ter se poda na svojo prvo čarobno pustolovščino.

“Kamen modrosti” je zgodba o prijateljstvu, pogumu in boju med dobrim in zlim. Avtorica s čarobnimi opisi in živimi liki ustvari privlačen svet, ki bralca neprestano drži v napetosti. Ta knjiga je prva stopnica v čudovito serijo, ki je očarala bralce po vsem svetu.

Moje mnenje:

Knjiga je zelo smešna, zanimiva in napeta. Knjigi ne manka ničesar, ko začneš brati je tudi zelo težko nehati. Zato priporočam vsem bralcem, ki radi berejo fantazijske knjige. Harry potter zbirka je v mojih top 10 fantazijskih knjig vseh časov. najljubši del je takrat ko klobuk izbruh Harryja, da v Gryffindor.

Upam, da ste uživali pri branju se vidimo naslednjič. Na spletni strani najdete še več motivacij za branje knjig.

Z veseljem Kosta Breznik

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več