Prilagajanje spremembam: Učenje od drevesa

Avtor Jadranka Smiljić

Drevo je mogočno bitje z globokimi korenina, s sposobnostjo, da nam omogoča življenje: s kisikom, zavetjem ali nas nahrani. To so naloge drevesa. In drevo se prilagodi na življenjske pogoje in če ti pogoji niso vedno najboljši, se prilagodi ali odmre.

Kaj pa mi? Kako pa se mi prilagodimo na spremembe. Kadar nastopijo težave ali bežite od njih ali se premikate k nečemu boljšemu?

Potreba po spremembi

So časi, ko je sprememba – selitev v novo mesto ali nov dom ali menjava kariere – prava stvar ob pravem času. Vendar so tudi časi, ko je želja po spremembi v resnici le želja po begu pred težavami, s katerimi se je treba soočiti, namesto da bi se jim izognili. To so težave, ki se ponavljajo v našem življenju. Na primer, težave s sodelavci, za katere se zdi, da se pojavijo pri vsaki službi, ki jo sprejmemo, ali ponavljajoče se spuščanje v nezdrave odnose.

Sprememba okolja nas lahko začasno zamoti in za nekaj časa celo reši težavo, preprosto tako, da nas popelje iz situacije, v kateri se je težava v pokazala. Vendar se bo težava sčasoma znova pojavila v naši novi situaciji.

Ostati ali oditi?

Eden od načinov, kako se prepričati, da ne bežite pred svojimi težavami, je, da opazite, ali se premikate proti nečemu, kar je vznemirljivo samo po sebi, v nasprotju z nečim, kar je privlačno samo zato, ker ni tam, kjer ste zdaj.

Na primer, če želite zapustiti svoje okolje, ker se VI ne počutite dovolj stimulirani ali celo zaželeni. V resnici se lahko zgodi zelo kmalu, da boste zelo hitro prerasli tudi novo okolje. Tako da ne iščite sreče zunaj sebe … Vsak je svoje sreče kovač.

Če pa želite zapustiti svoje okolje, ker imate neizmerno željo po novih dogodivščinah, spoznati nove ljudi in običaje … kar pogumno naprej.

Vsaka bolečina, povezana s soočanjem z našimi težavami, je na koncu vredna truda. Ko se soočimo s svojimi težavami, namesto da bi se jim izognili, sprostimo svojo energijo in se preobrazimo iz ljudi, ki bežijo, v ljudi, ki gredo z navdušenjem naprej.

Vabim vas, da obiščete mojo spletno stran, kjer boste našli še več navdihujočih vsebin. Poleg tega vam predstavljam tudi svoj edinstven kvačkan izdelek – Drevo življenja. To čudovito kvačkano drevo simbolizira moč prilagajanja, rasti in preobrazbe, ki nam jo lahko ponudi življenje. Odkrijte več o tem izdelku in se prepustite čarobnosti drevesa življenja.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več