Velikonočni oddih v Sarajevu

Avtor Jadranka Smiljić

Prvo potovanje, prve izkušnje s KKD

Prejšnji četrtek smo se ob 4. uri zjutraj odpravili na košarkarski turnir v Sarajevu, polni pričakovanj in navdušenja. Dvonadstropni avtobus je bil prva posebnost potovanja, ki je napovedovala nepozabno dogodivščino. Med vsemi 55 otroci v drugem nadstropju avtobusa sva bila le dva starša blažena med 10-18 letniki. Seveda brez pomislekov sem se podala v zgornje nadstropje, kjer smo začeli ustvarjati nepozabne trenutke.

“Ne sanjajte o uspehu, delajte za to.”

LeBron James

Odkrivanje Sarajeva

Po približno 12 urah vožnje smo prispeli v čudovito Sarajevo, kjer smo se razdelili naše poti. Otroci so se namestili v enem hotelu, starši pa smo našli zavetje v drugem. Hotel Hollywood je bil ponos športnikov, medtem ko smo se mi razvajali v arabskem hotelu Malak, kjer so nas prijazni uslužbenci razvajali z najboljšimi kulinaričnimi dobrotami.

Sprehod po Baščaršiji – popotovanje skozi čas

Prvi večer smo se odpravili na baščaršijo, kjer smo se prepustili vonjem bosanske kulinarike. Ta pot nas je popeljala skozi mesto, nasičeno s kulturno tišino in sofisticiranimi Sarajevčani. Občudovali smo ročno izdelane izdelke, se zadrževali ob prijaznih gostincih in uživali v pristnih bosanskih jedeh.

Druženje in prijateljstvo

Naslednji dan smo si še podrobneje ogledali baščaršijo ter avstro-ogerski del Sarajeva, kjer smo občudovali veličastne stavbe in kipe. Največje bogastvo tega dne pa je bila družba, ki smo jo delili. Jerneja, Damjan, Janez in dodatna Zoja so postali del naše poti in izkušnje, ki jih bom vedno nosila v srcu.

Košarka kot strast – ponosno spremljanje naših športnikov

Sobota je bila poseben dan, ko smo s ponosom spremljali Kosto na igrišču. Njegova predanost in igra sta bili prava inspiracija, polna ponosa in veselja. Hvaležna sem Košarkarskemu klubu Koroška za to neprecenljivo izkušnjo ter odlični družbi ostalih staršev, ki so delili mojo navdušenost.

Končni slovo in novi začetki

Naša pustolovščina se je končala, a v meni je ostal ogenj želje po novih dogodivščinah. In komaj čakam, da se ponovno podamo na pot, polno smeha, prijateljstva in ljubezni do košarke.

Več slik in o samem turnirju si lahko ogledate na fb strani Basket Cup.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več