Najbolj mehki muffini s koščki čokolade

Avtor Jadranka Smiljić

Muffini so ena tistih čarobnih malih stvari, ki nas vedno spravijo v dobro voljo. Pripravljeni so hitro, brez kompliciranja, primerni za zajtrk, malico ali sladico po kosilu – in dišijo po domu.

Tokrat sem se poigrala s klasičnim vaniljevim receptom in namesto olja dodala sladko smetano. Rezultat? Mehki, rahli, skoraj tortasti muffini, ki bodo navdušili vsakega sladkosneda. 🧁

Sestavina, ki naredi razliko: sladka smetana

V tem receptu je skrivna zvezda sladica – sladka smetana.
Namesto običajnega olja ali masla sem uporabila 100 g tekoče sladke smetane, ki sem jo rahlo pogrela. Smetana poskrbi za izjemno bogato teksturo, mehko sredico in nežno aromo. Muffini so po njej bolj sočni, a hkrati čvrsti – kot bi imeli mini tortice v papirčku.

Če nimaš olja ali želiš nekaj bolj kremastega, je tale trik vreden zlata. In ja – recept brez olja, ki še vedno topi srca. 💛

Najbolj mehki muffini s koščki čokolade

oseb: 12 čas priprave: čas kuhanja:
hranilna vrednost 2.142 kalorij 73,4 g maščob
ocena 5.0/5
( 1 glasovanje )

SESTAVINE

  • 200 g moke
  • 6 g (polovica vrečke) pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 80 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 180 ml mleka
  • 100 g sladke smetane (rahlo pogrete, tekoče)
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta ali vanilin sladkor
  • 100 g nasekljane čokolade (ali več, po želji)

NAVODILA

Pečico segrej na 180 °C. Model za muffine obloži s papirčki.

V večji skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor.

V drugi skledi stepaj jajci, dodaj mleko, pogreto sladko smetano in vanilijo.

Mokre sestavine zlij k suhim in premešaj le toliko, da se povežejo (masa naj bo rahlo grudasta).

Vmešaj koščke čokolade – polovico jih shrani za vrh.

Modelčke napolni do 2/3 višine, ne čisto do roba.

Po vrhu potresi še preostanek čokolade.

Peci 18–22 minut, dokler muffini ne narastejo in zobotrebec pride ven čist.

Ste pripravili ta recept?
Kako vam je šlo z mojimi recepti? Označi me na Instagramu na @jadranka.smiljic

You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več