Piarovka: Iskanje resnice v Grosuplju

Avtor Jadranka Smiljić

Knjiga #15/52: Piarovka

Avtorica: Petja Rijavec

Roman ‘Piarovka’ raziskuje svet politike, laži in resnice v malomestnem okolju Grosuplja, hkrati pa bralca zabava z ostrim humorjem, ščepcem erotike ter nepričakovanimi preobrati.

V slovenskem mestu Grosuplje, kjer se vsi poznajo in kjer je lokalna politika zlita z vsakdanjim življenjem, se odvija nadvse zanimiva in hkrati zabavna zgodba v romanu “Piarovka”. Avtorica nas popelje v svet komunikacijskih igric, političnih ambicij, in iskanja resnice v morju laži, ki včasih zaznamujejo predvolilne kampanje.

Občina Grosuplje

Taja je glavna junakinja, ki se znajde v vrtincu lokalne politike. S svojim živahnim duhom in izjemnim darom za komunikacijo, se odloči sprejeti službo piarovke Domna Juhca, županskega kandidata, ki si prizadeva preobraziti Grosuplje iz podaljška Ljubljane v najlepše mesto v Evropi. Njegova obljuba rešitve romskega vprašanja in vizija preobrazbe mesta vzbudi pozornost, a tudi dvom v lokalni skupnosti.

Taja, ki se začasno iz Ljubljane preseli v Grosuplje, začrta komunikacijsko strategijo za predvolilno kampanjo. Pot do zmage pa je vse prej kot enostavna. Še posebej, ko se sooča s lokalnimi zvezami, poznanstvi, in kočljivimi protiuslugami. Njen šef od nje pričakuje prodajanje megle, novinarji pa imajo vedno pripravljena neprijetna vprašanja. In tako se Taja znajde v vrtincu komuniciranja med obljubami in realnostjo.

Toda Taja ni le piarovka, temveč tudi opazovalka in kritičarka družbenih stigem, ki zaznamujejo Grosuplje. Avtorica izpostavlja romsko problematiko v mestu, ki ostaja nerešena. Poleg tega razkriva korupcijo na lokalni ravni, povezano z županskimi volitvami, ter osvetljuje nečednosti in sprenevedanje lokalnih elit. V tem romanu je Grosuplje mikrokosmos, ki odraža širše družbene teme, ki jih lahko najdemo povsod.

V središču zgodbe pa ni le politika in družbena problematika, temveč tudi Taja sama. Ko se zaplete v strastno telesno razmerje s svojim sodelavcem Simonom, se znajde pred dilemo. A še pomembneje, odkrije umazane nečednosti v ozadju političnih igric, ki se ji obrnejo želodec. In tu pride trenutek resnice.

Taja se odloči, da je čas, da začne komunicirati dejstva in, predvsem, resnico. Zdaj ni več čas za prodajanje megle, temveč za razkrivanje dejstev. Tako se poda na pot iskanja resnice in pravičnosti, in v tem procesu odkrije tudi novo ljubezen, ki je morda resnična in trajna.

Roman “Piarovka” nas s humorjem in zabavnimi preobrati popelje v svet politike, komunikacije in iskanja resnice. Ta roman nas spodbuja, da razmislimo o tem, kaj se skriva za političnimi obljubami, in nas spomni, da iskanje resnice in pravičnosti ni le naloga politikov, temveč tudi vsakega posameznika.

Na koncu, “Piarovka” nas ne le zabava, temveč tudi spodbuja k razmisleku o naši vlogi v družbi in o pomenu iskanja resnice, ne glede na to, kako težko se ta naloga zdi.

Hvala, ker ste se posvetili branju članka. Vabljeni, da nadaljujete z raziskovanjem spletne strani, kjer boste našli še več zanimivih vsebin.

S hvaležnostjo Jadranka Smiljić


You may also like

Želimo vas obvestiti, da naša spletna stran uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljše virtualno doživetje! Sprejmi Preberi več